Anna Malcus är yogalärare och civilingenjör. Hon hjälper människor att förstå hur vi påverkas av påfrestningar och hur vi får till rätt återhämtning, för att orka i längden. Hon har siffror på att hon gör skillnad: under en 10-veckors yogakurs på en arbetsplats sjönk stressnivån avsevärt och sömnkvaliteten ökade avsevärt, för hela gruppen.

En arbetsdag med rätt fokus på rätt aktivitet är en arbetsdag som möjliggör kvalitativa resultat. En arbetsdag med spänningar i nacken, migrän eller med några veckors hårt jobb i bagaget ger arbetsfokuset konkurrens. Med yoga och meditation som verktyg kan vi hitta ett upplägg som hjälper just era medarbetare att slippa den här konkurrensen. Medveten Yoga erbjuder både FÖRELÄSNINGAR och regelbunden KONTORSYOGA.

Kontorsyoga – paket

Välj Bara vara eller Utvecklande varande. De olika uppläggen kan utföras sittande på stol eller yogamatta i 30-90 minuter. Vi kommer till er och leder yoga i konferensrum eller annan lämplig lokal.

BARA VARA – GRUPP

KontorsyogaVi kan bestämma ett övergripande tema på kursen, exempelvis för lugn (mot stress), för energi eller mot spänningsrelaterad värk. Utifrån detta sätter Medveten Yoga samman en kurs med yogapass och meditationer som syftar till att ge önskad effekt.

PRISEXEMPEL: 10 tillfällen á 40 minuter per vecka, 11900 kr.
Priset kan variera bland annat beroende på antal deltagare, antal tillfällen och geografisk plats.

 

 


UTVECKLANDE VARANDE – GRUPP

teaching KLIPPTTillsammans med dig bestämmer vi ett tema på kursen. Utifrån detta bygger Medveten Yoga upp kursen för att motsvara temat. Under passet ingår tankesätt, tips och råd från våra föreläsningar. Deltagarna kommer dessutom få ett schema med hemuppgifter som stöd för att komma igång på egen hand. Syftet med hemuppgifterna är att hitta egna strategier för ökat välmående och att fortsätta med dessa även efter kursens slut.

PRISEXEMPEL: 10 tillfällen á 40 minuter per vecka, 15900 kr.
Priset kan variera bland annat beroende på antal deltagare, antal tillfällen och geografisk plats.

 

UTVECKLANDE VARANDE – GRUPP och INDIVIDUELLT

2015-10-22 20.33.56Precis som i UTVECKLANDE VARANDE – GRUPP bestämmer vi ett tema på kursen, som byggs upp för att motsvara temat och det ingår tankesätt från våra föreläsningar. Deltagarna får ett schema med hemuppgifter som stöd för att komma igång på egen hand och för att fortsätta med dessa strategier även efter kursens slut. Dessutom ingår individuella lektioner med varje deltagare, för att kunna ge individuella övningar och strategier.

PRISEXEMPEL: 10 tillfällen á 40 minuter per vecka, inklusive 2 privatlektioner á 1h per deltagare, 25900 kr
Priset kan variera bland annat beroende på antal deltagare, antal tillfällen och geografisk plats.

 

Föreläsningar

Medveten Yoga erbjuder föreläsningar och workshops utifrån olika perspektiv – ofta med grunden i Yoga som verktygslåda. Vi lär ut tankesätt och tekniker från yogan, som kan användas i vår vardag för att må bra inifrån och ut. Vi gör övningar som går att utföra på kontoret eller hemma, i våra vardagskläder. Fokuset på workshopen/föreläsningen och de övningar vi gör kan exempelvis vara något av följande:

  • För ökat lugn (mindre stress)
  • För ökad energinivå
  • För bättre sömn
  • Att förebygga migrän och spänningshuvudvärk

Yoga och forskning

Genom mindfulness, flexibilitetsövningar och andningsövningar kan vi mätbart minska stress, vilket kan leda till bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga och mindre ont i kroppen. En svensk studie visar på minskad stressnivå och en upplevelse av ökat välmående efter 12 veckor med 60 minuter yoga per vecka. Mer forskning hittar du på MediYogas sidor.

Forskning och erfarenhet visar att vi behöver den återhämtning som yoga kan ge för att klara av de påfrestningar som vi stöter på i vardagen – både i arbetslivet och på fritiden. “Att stanna kvar på jobbet och arbeta några timmar extra kan i det långa loppet leda till bland annat sämre ordförråd och slutledningsförmåga, liksom problem med korttidsminnet”, menar Finska Arbetshälsoinstitutet.

Kontakta mig

Kontorsyoga är öppen för alla: ledningsgrupp, chefer och medarbetare. Vill du upptäcka vad Kontorsyoga kan göra för dig? Ta kontakt, så berättar jag mer.

Hör av dig till mig för bokning eller mer information, se Kontakt. För enstaka event ser jag främst Västra Götaland och Halland som min arbetsplats. För kontinuerliga samarbeten, som återkommer varje vecka, arbetar jag främst i kommunerna Göteborg, Mölndal, och Kungsbacka.

Feedback från kursdeltagare

“Under yogapasset försvann min huvudvärk.” – Kerstin, Volvo Cars

“Anna är ansvarsfull och strukturerad, och utstrålar värme och omtanke, vilket behövs på dagens arbetsplatser.” – Bettina, Kontorsyoga Fingerprint Cards AB

Fredagsyoga med Anna är ett mycket bra sätt att varva ner och få ny energi och andningsövningarna är till stor hjälp för min löpning. Anna guidar på ett mycket pedagogiskt sätt genom övningarna.Anders, Kontorsyoga Volvo AB

Efter Annas yoga sov jag som en stock hela natten.” – Birgitta, Inspirationsföreläsning bibliotek