DSCF1450_klippt<- Tillbaka till alla kurser

Yogakurs för föräldrar till barn med NPF (ex. autism eller ADHD). Föräldraskap i sig är en utmaning och vi vill våra barn det allra bästa både vad gäller hälsa, kompisar, skolarbete, självkänsla och livsglädje. När ett barn dessutom har en funktionsnedsättning, som i många fall resulterar i svårigheter i vardagen så ställer det ännu högre krav på att ORKA vara förälder. Barnet kanske har klädproblem, svårt med sociala signaler, koncentrationssvårigheter eller så är det omöjligt att tilldelas ett annat bord, än senast, på favoritrestaurangen. Dagliga tålamodsprövningar inkluderar att hela tiden se barnets behov INNAN det behövs, för att förhindra fullständiga låsningar, att underhålla den konstruktiva kontakten med skolan, vården, osv. Ja, du som tillhör målgruppen, vet vad jag menar…

Under kursens 5 tillfällen utövar vi yoga och meditation, vi tränar på tålamod, samt delar svårigheter och erfarenheter med varandra. Kanske viktigast av allt är att det här en DIN stund, där du kan få bara vara och fokusera på DIG själv (och övriga kursdeltagare, till viss del).

I Kundaliniyoga använder vi rörelser, andningstekniker och meditationer för att kunna hitta en inre balans och styrka, förbättra vår koncentration och släppa gamla spänningar. Du ökar din kroppsmedvetenhet genom att använda din kropp, din andning och ditt sinne medvetet. Med ökad kroppsmedvetenhet blir vi bättre på att ta hand om oss själva och känna in vad vi behöver. Med övningarna i yogapasset sätter vi igång kroppen och dess flöden, så därefter följer alltid en lite längre vila. I vilan hjälper vi kroppen, sinnet och själen att låta övningarnas effekt landa i kroppen och du kan njuta av en riktigt skön avslappning. Allt det här underlättar för meditationen, där vi fortsätter träna på närvaro och expansion.

Under yogan släpper vi våra prestationskrav och har möjlighet att landa i oss själva, så som vi är, precis i nuet!

Inga förkunskaper behövs.

Vi yogar barfota i mjuka kläder.

Välkommen!

Tid: Torsdagar kl 19:00-20:45, 26 april-31 maj, ej 10/5 (5 ggr)
Plats: Dansstudion, Aktiviteten, Mölndal
Investering: 990 kr per person. När du betalar via Bankgiro 843-5190 eller Swish 123 653 84 41 så anger du ditt namn och vilken kurs du anmält dig till. Du kan även betala via Friskvårdskuponger eller ActiWay. Mottagare Medveten Yoga Väst.
Lärare: Anna Malcus

Det här är en yogakurs för dig som (sannolikt) tar hand om sååå mycket för att få vardagen att
fungera för dig och din familj. Nu får du möjlighet att bli omhändertagen själv en stund.
Med reservation för ändringar.

<- Tillbaka till alla kurser