DSCF2289_klippt 1Anna Malcus är yogalärare och civilingenjör. Hon hjälper människor att sakta ner, i en vardag som ofta går väldigt fort. Hon har siffror på att hon gör skillnad: under en 10-veckors yogakurs på en arbetsplats sjönk stressnivån avsevärt och sömnkvaliteten ökade avsevärt, för hela gruppen. En arbetsdag med rätt fokus på rätt aktivitet är en arbetsdag som möjliggör kvalitativa resultat. En arbetsdag med spänningar i nacken, migrän eller med några veckors hårt jobb i bagaget ger arbetsfokuset konkurrens. Med yoga och meditation som verktyg kan vi hitta ett upplägg som hjälper just era medarbetare att slippa den här konkurrensen. Medveten Yoga erbjuder både FÖRELÄSNINGAR och regelbunden KONTORSYOGA. Det populäraste upplägget innebär att vi yogar sittande på stol i våra vardagskläder. Företag som har möjlighet och önskemål att använda yogamattor får gärna välja det alternativet. Vi kan yoga allt från 30 minuter och uppåt, per tillfälle. Vi kommer till er och leder yoga i konferensrum eller annan lämplig lokal. Kontakta Anna Malcus för mer information.

Föreläsningar

Medveten Yoga erbjuder föreläsningar och workshops utifrån olika perspektiv – ofta med grunden i Yoga som verktygslåda. Vi lär ut tankesätt och tekniker från yogan, som kan användas i vår vardag för att må bra inifrån och ut. Vi gör övningar som går att utföra på kontoret eller hemma, i våra vardagskläder. Fokuset på workshopen/föreläsningen och de övningar vi gör kan exempelvis vara något av följande:

  • För ökat lugn (mindre stress)
  • För ökad energinivå
  • För bättre sömn
  • Att förebygga migrän och spänningshuvudvärk

Kontakta Anna Malcus för mer information.

Yoga och forskning

Genom mindfulness, flexibilitetsövningar och andningsövningar kan vi mätbart minska stress, vilket kan leda till bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga och mindre ont i kroppen. En svensk studie visar på minskad stressnivå och en upplevelse av ökat välmående efter 12 veckor med 60 minuter yoga per vecka. Mer forskning hittar du på MediYogas sidor.

Forskning och erfarenhet visar att vi behöver den återhämtning som yoga kan ge för att klara av de påfrestningar som vi stöter på i vardagen – både i arbetslivet och på fritiden. ”Att stanna kvar på jobbet och arbeta några timmar extra kan i det långa loppet leda till bland annat sämre ordförråd och slutledningsförmåga, liksom problem med korttidsminnet”, menar Finska Arbetshälsoinstitutet.

Kontakta mig

Kontorsyoga är öppen för alla: ledningsgrupp, chefer och medarbetare. Vill du upptäcka vad Kontorsyoga kan göra för dig? Ta kontakt, så berättar jag mer.

Hör av dig till mig för bokning eller mer information, se Kontakt. För enstaka event ser jag främst Västra Götaland och Halland som min arbetsplats. För kontinuerliga samarbeten, som återkommer varje vecka, arbetar jag främst i kommunerna Göteborg, Mölndal, och Kungsbacka.