Meditation för bättre sömn

Har du svårt att sova på natten? Det finns en specifik meditation som är speciellt bra för att hjälpa till med sömnen. Den heter Shabd Kriya och beskrivning till den hittar du här!

Shabd Kriya

_DSC2632-2För bästa effekt, gör Shabd Kriya varje kväll innan läggdags. Om en annan tid på dagen passar dig bättre, gör det då istället. Det sägs att genom att träna Shabd Kriya regelbundet så blir sömnen djup och avslappnad, samt nerverna regenereras. Det sägs också att du kommer att tänka bättre, arbeta bättre, dela bättre, älska bättre och stå upp för dig själv bättre. Något värt att prova! 🙂

Sittställning
Sitt i lätt meditationsställning, ryggen rak och med nacken i linje med ryggraden. Lägg händerna i knät, handflatorna vända uppåt, höger hand vilar i vänster.

Mudra
Tryck tumspetsarna mot varandra så de pekar framåt.
Fokusera ögonen på nästippen, ögonen en tiondels öppna.

Andningsmönster
Andas in genom näsan i 4 sniffar samtidigt som du tänker Sa Ta Na Ma i takt till andningen. Du fyller lungorna med de 4 sniffarna in. Håll andan inne och tänk mantrat ytterligare 4 gånger. Andas ut genom näsan i 2 sniffar samtidigt som du tänker Wahe Guru i takt till andningen. Du tömmer lungorna med de 2 sniffarna ut.

Tid
11, 15, 22, 31, eller 62 minuter

Mantra betydelse
Sa Ta Na Ma – detta mantra beskriver den kontinuerliga cykeln av liv och skapelse.

Sa = Oändlighet/födelse
Ta = Liv
Na = Transformation/Död
Ma = Återfödelse

Wahe Guru – detta mantra uttrycker den obeskrivliga upplevelsen att gå från mörker till ljus (ignorans till förståelse).

Wahe är ett uttryck av vördnat och extas
Guru är det som för oss från mörker till ljus

————————————-

Tips!

Om du vaknar mitt i natten och har svårt att somna om. Prova denna meditation, men du kan då gärna ligga kvar i sängen, i en bekväm ställning. När jag provat det så har tankarna suddats ut, hjärnan och kroppen slappnat av och innan jag vet ordet av så sover jag. 

————————————-

Jag önskar er alla god sömn och en fin första advent!

/Anna

Stäng meny
×
×

Kundvagn