Mitt namn är Anna Malcus. Jag hjälper dig att må bra, inifrån och ut – jag jobbar med hälsa genom kundaliniyoga på Medveten Yoga.

Jag brinner för att lära ut kundaliniyogans tekniker. Inte minst för att vi bättre ska kunna hantera vår vardag och allt vad den innefattar. Under tuffare perioder i mitt liv har yogan varit en stor del, och hjälpt mig igenom de perioderna på ett hälsosamt sätt.

När jag leder en yogakurs så arbetar jag för att den ska genomsyras av acceptans, respekt och öppenhet – mot oss själva och gentemot varandra. Det gäller både mina kvällskurser där privatpersoner är inbjudna och mina kurser i Kontorsyoga, ute på företag.

Citat från mina kursdeltagare:
”För mig är yogan på fredagar med Anna balsam för själen. 30 minuters avkoppling, avslappning och mental träning som känns som så mycket längre.”
Marie, AB Volvo, yogadeltagare Kontorsyoga

”Nu är det 3 månader sedan jag började med djupandning i sängen. Jag har sedan dess somnat och sovit gott till morgonen. Tidigare hade jag stora problem att somna och behövde ta insomningstablett till hjälp. Dessutom sov jag inte bra utan vaknade flera gånger och gick upp en stund mitt i natten flera gånger på en vecka. Sedan jag började med yogan och djupandningen somnar jag gott på bara några minuter och vaknar inte förrän det är morgon. För mig är det som ett mirakel. Tack Anna, för mitt nya liv.”
-Ann, yogadeltagare på Yoga för bättre sömn
Kommentar: Den här feedbacken fick jag 2015 och 2018 hörde Ann av sig och berättade att det fortfarande funkar!!

”Anna är lugn, kunnig och trygg.”
– Elisabeth, idrottslärare, yogadeltagare Yoga för alla

Mitt verksamhetsområde är i och runt Göteborg, Mölndal, Kållered och Lindome.

Meriter

NPF-yoga – kurser och föreläsningar

Anna är själv NPF-förälder* och 2017 insåg hon att hon själv skulle vilja gå en yogakurs med precis den målgruppen och den inriktningen. Därför skapade hon en sån kurs för andra. Dessa kurser handlar om gemenskap och att få fokusera på sina egna behov – för människor som ofta agerar super-koordinatorer för att deras barn ska få rätt till hälsa, skola och boende.

Genom sociala medier och sin blogg sprider Anna information om hur NPF-familjers vardag kan se ut och vilka svårigheter man kan stöta på.

I sina NPF-föreläsningar delar Anna med sig av sina upplevelser, erfarenheter och strategier i vardagen. Syftet är bl.a. att du ska få nya tankar, strategier och känna dig värdefull och stark.

*NPF=Neuropsykiatrisk Funktionsnedsättning, exempelvis autism, ADHD och Tourettes. NPF-förälder syftar på någon som är förälder till ett barn med en eller flera NPF-diagnoser.

Företag – kontorsyoga och föreläsningar

Som tidigare projektledare inom IT-branschen (och 12 år i branschen) så har Anna sett att behovet för återhämtning är stort. Ur detta behov skapade hon Kontorsyoga, som kan utövas på stol i vardagskläder eller ombytt på yogamatta. Hon började leda Kontorsyoga 2009.

Hon leder också workshops, sedan 2013, med fokus på bland annat spänningsvärk och sömnsvårigheter, utifrån perspektivet att vi kan använda yoga som verktygslåda i vår vardag.

Öppna kurser, föreläsningar och event

Några enstaka kurser och event är öppna för alla. Det kan vara en yogakurs, yogavandring, gående meditation eller retreat.

Leder föreläsningar och workshops, sedan 2013, med fokus på bland annat stress och sömnsvårigheter, utifrån ett yogiskt perspektiv.

Projektledare

Anna har arbetat inom IT-sektorn, främst som projektledare och teknisk skribent. Hon har varit verksam inom branscherna fordon, dataspel och mobilt nätverk. (2002-2014).

Utbildningar och kurser

 • 2019, Föräldrautbildning strategi ADHD, 15h – BUP Kungsbacka
 • 2018, Föräldrautbildning autism, 16h – BUP Kungsbacka
 • 2016, Föräldrautbildning autism, 12h – BNK Göteborg
 • 2015, Retorikkursen Snacka Snyggt, 16h – Snacka Snyggt
 • 2015, Gong Yoga Practitioner Course, 14h – Dagsås Yoga Mangalam Sweden, Mehtab Benton
 • 2014, I cirkelns mitt, 8h, Vuxenskolan Studieförbundet
 • 2014, Authentic Relationships Level II, 40h – Kundaliniyoga i Väst
 • 2013, Lifecycles & Lifestyles Level II, 40h – Kundaliniyoga i Väst
 • 2012, Gymmix Baskurs, 16h – Gymnastikförbundet, Gymmix
 • 2012,  Fortbildningshelg i gravidyoga för kundaliniyogalärare, 16h – Yogastudion
 • 2008-2010, Kundaliniyogalärarutbildning Level I, 400h – Kundaliniyoga i Väst
 • 1997-2001, Master of Science Electrical Engineering, 180 p – Chalmers Tekniska Högskola