Raw snickerskaka

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Recept

Jag har kombinerat olika recept, gjort några mindre justeringar och kommer göra ytterligare några nästa gång jag bakar denna. Receptet du får är dock det jag använde.
 
Eftersom jag inte har en liten form med löstagbara kanter tog jag en kastrull, som är 16 cm i botten, och la bakplåtspapper i. Då fick jag bra storlek och kunde enkelt lyfta upp den färdiga kakan och placera på ett uppläggningsfat. Papperets ojämnhet gav den vackra kanten.
 
1. UNDERSTA LAGRET
4 dl färska dadlar (utan kärnor)
2 msk kokosolja
3/4 dl raw kakao
1/2 krm salt
 
Mixa allla ingredienserna väl i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i formen. Ställ in i kylen och gör mellanlagret. (Du BEHÖVER inte ställa in formen i kylen, men allt ska kylas så du kan lika gärna påbörja den processen.)
 
2. MELLANLAGRET
1 dl eko jordnötssmör (ej sötad)
¾ dl raw kokosolja
6 färska dadlar (utan kärnor)
½ krm salt
 
Mixa allla ingredienserna väl i en matberedare. Bred ut ovanpå understa lagret. Ställ in i frysen, så kakan är kall till när du häller på översta lagret.
 
ÖVERSTA LAGRET
1 dl raw kokosolja
1 dl raw kakao
2 msk kokossocker efter smak
 
Smält kokosoljan över vattenbad. Rör ner kakao och kokossocker. Du kan gärna sikta ner kakaon. Häll blandningen över den kalla kakan. Ställ in i kylen eller frysen.
Jag ställde kakan i frysen i 2 timmar och flyttade den till kylen 1 timme innan gästerna skulle komma.
 
Jag tycker översta lagret kan vara lite tunnare så nästa gång kommer jag ta ¾ dl kokosolja och kakao istället, men det är en smaksak.
 
Lycka till!!