Smalare – genom andning!?!?

dscf0526_litenSmalare – genom andning!?!?

Genom rätt andning ökar vi vår fettförbränning!

Att förbättra sin andning är ett enkelt, och ofta förbisett, sätt att både öka fettförbränningen och förbättra matsmältningen och därmed gå ned i vikt. Det vanligaste felet vi gör när vi andas, är att vi andas in för mycket syre, vilket skapar en obalans i kroppen. Då kan vi inte tillgodogöra oss syret på rätt sätt.

Fett kan inte förbrännas utan syre. Att förbättra sin andning förbättrar syresättningen, vilket ökar fettförbränningen och vi går ned i vikt. Genom att ”luftbanta”, dvs sakta ned din andning och andas djupare, förbättras din matsmältning och fettförbränningen ökar. Det finns en mängd studier som bekräftar sambandet mellan försämrad lungfunktion och övervikt.

Långa djupa andetag bidrar till bättre hälsa på flera olika plan. Ge dig gärna (minst) några minuter varje dag för att göra detta! För att lära dig djupandas, läs min beskrivning av tekniken: https://medvetenyoga.se/andning/, eller kolla in min beskrivning på YouTube.

Om du vill dyka ner detaljer kring hur andningen påverkar vår kropp – och se varifrån jag hämtat min information – kolla in Medveten Andnings sida. De beskriver också hur dålig andning leder till sockersug: http://www.medvetenandning.se/artiklar/oka-din-fettforbranning-med-andningstraning/.

Ha ett härligt nyår!
Anna Malcus, Medveten Yoga

 

 

Stäng meny
×
×

Kundvagn