Tinnitus och gong

Tinnitus och gong

Gonga bort tinnitus?

I 1 år ha jag haft tinnitus i höger öra. Ett surrande ljud som jag hör när det är tyst runtikring mig.

I 2 dagar har jag varit på gong-kurs. Alltså spelat på stora koppar-instrument som ger ifrån sig många frekvenser och mäktiga ljud.

Efter första dagen så märkte jag att min tinnitus försvann i några timmar Det var riktigt häftigt att uppleva tystnad igen. När ljudet kom tillbaks på kvällen så var intensiteten i ljudet något lägre. Efter andra kurs-dagen, så upplevde jag precis samma sak – det försvannn några timmar och kom sedan tillbaka igen.

Idag (dag 3) har jag spelat gong i 15 minuter – fast inte på kurs – så jag har kunnat observera processen mer. När gongens vibrationer tystnade så var tinnitus-ljudet kvar (till min besvikelse). Men jag tänkte inte så mycket mer på det och gick iväg och satte mig framför datorn (som har en surrande fläkt, så jag hör inte min tinnitus). Helt plötsligt känner jag hur det slappnar av i höger öra, så jag går till ett tyst rum. Där märker jag att tinnitusen släppt igen.

Jag vet inte om gongens vibrationer kan ge bestående effekt, men jag kommer prova. Och jag kommer – då och då – att uppdatera hur min tinnitus påverkas av gongens vibrationer.

Tills dess…
Vibrera mera! (((o)))
/Anna

 

Kom ihåg att gilla min sida på facebook: Medveten Yoga

 

Stäng meny
×
×

Kundvagn