Tvingad att vara mindful?!?

Idag var min sons första skoldag denna termin. Alltid en dag som för med sig känslor, eftersom sonen har rätt stor skolfrånvaro. Frånvaron hänger ihop med hans utmaningar i autismen och ADHDn och hur de påverkar hans stress- och kravkänslighet.

När jag lämnat sonen så pratade jag med en annan förälder och vi insåg att vi blir ”tvingade” till att vara mer mindfulla vad gäller våra barn, jämfört med de som har barn som klarar sig enklare. Vi behöver vara så extremt närvarande i våra barns liv, även när de blir äldre, och vi får på så nära håll ta del av uppgångar och nedgångar. Ofta många nedgångar, som kan ha stora konsekvenser och som påverkar hela familjen. Ofta små uppgångar som vi blivit oerhört tränade på att lägga märke till och njuta av.

Idag var en bra dag. Den flöt på ”precis som den skulle”. Vilket betyder att jag är överlycklig. Och jag är oerhört medveten om att jag är det. Att det här är en seger värd att lägga märke till.

Vad har du varit med om idag som är en seger värd att lägga märke till? Stor som liten!

Anna Malcus
DITT LUGN I STORMEN
_______________________________________
Stäng meny
×
×

Kundvagn