–> Eftersom denna kurs är full får du gärna maila mig för köplats. 

<- Tillbaka till alla kurser

2017_0807_14144300Yogakurs för föräldrar till barn med autism eller AD(H)D. Föräldraskap i sig är en utmaning och vi vill våra barn det allra bästa både vad gäller kompisar, skolarbete, självkänsla och livsglädje. När ett barn dessutom har en funktionsnedsättning, som i många fall resulterar i svårigheter i vardagen – det kan vara klädproblem, konstanta sociala missuppfattningar, koncentrationssvårigheter som gör skolan outhärdlig eller att det är nästintill omöjligt att tilldelas ett annat bord, än senast, på favoritrestaurangen – så ställer det ännu högre krav på att ORKA vara förälder. Dagliga tålamodsprövningar inkluderar att hela tiden se barnets behov för att undvika fullständiga låsningar, underhålla den konstruktiva kontakten med skolan, osv. Ja, du som tillhör målgruppen, vet vad jag menar…

Under kursens 7 tillfällen utövar vi yoga och meditation, vi tränar på tålamod, samt delar svårigheter och erfarenheter med varandra. Kanske viktigast av allt är att det här en DIN stund, där du kan få bara vara och fokusera på DIG själv (och övriga kursdeltagare, till viss del).

Antalet deltagare är begränsat till 8. 

I Kundaliniyoga använder vi rörelser, andningstekniker och meditationer för att kunna hitta en inre balans och styrka, förbättra vår koncentration och släppa gamla spänningar. Du ökar din kroppsmedvetenhet genom att använda din kropp, din andning och ditt sinne medvetet. Med ökad kroppsmedvetenhet blir vi bättre på att ta hand om oss själva och känna in vad vi behöver. Med övningarna i yogapasset sätter vi igång kroppen och dess flöden, så därefter följer alltid en lite längre vila. I vilan hjälper vi kroppen, sinnet och själen att låta övningarnas effekt landa i kroppen och du kan njuta av en riktigt skön avslappning. Allt det här underlättar för meditationen, där vi fortsätter träna på närvaro och expansion.

Under yogan släpper vi våra prestationskrav och har möjlighet att landa i oss själva, så som vi är, precis i nuet!

Inga förkunskaper behövs.

Yogamattor och filtar finns på plats. Vi yogar barfota i mjuka kläder.

Välkommen!

Tid: Torsdagar 19:15-20:45, 19 okt-7 dec, ej 2/11 (7 ggr)
Plats: Hagåkersgatan 6A, Mölndal, Mölndals Hälsocenter
Tema: Yoga för föräldrar till barn med särskilda behov
Investering, hel kurs
: 1390 kr. När du betalar via Bankgiro 843-5190 eller Swish 123 653 84 41 så anger du ditt namn och vilken kurs du anmält dig till. Du kan även betala via Friskvårdskuponger eller ActiWay. Mottagare Medveten Yoga Väst.
Lärare: Anna Malcus

mf-logoactiway-logaMedveten Yoga tar emot betalning via minFriskvård och ActiWay för de kurser som drivs i egen regi.

Kursen startar vid minst 5 deltagare.

Med reservation för ändringar.

<- Tillbaka till alla kurser

DSCF1450_klippt