<- Tillbaka till alla kurser

DSCF0777 - välkommen litenSamma kursnamn, men nya pass, meditationer och tankar.

Vi yogar, mediterar, tränar på stillhet och kommer ibland prata lite om yoga, vardagen, eller det som passar för dagen. (Detta kan dock variera, beroende på gruppens önskemål). Du behöver inte ha tidigare yoga-erfarenhet, men du får också ha det. Detta är en kurs som passar dig som vill förebygga stressrelaterade problem och har orken att mjukt bearbeta din situation. Stress kan t.ex. resultera i spänningar i kroppen, huvudvärk och sömnsvårigheter. Kursen passar också dig som vill bjuda dig själv på en stund av stillhet. Jag läste nyligen om en riktigt gammal man, som fick frågan vad som är nyckeln till att leva länge. Han svarade “Ro i hjärtat”. Det låter så fint och så självklart och så svårt. Låt oss jobba på det tillsammans!

Mjukt och långsamt jobbar vi med kroppen, för att släppa på spänningar, för att låta stressen rinna bort och för att grunda oss. När vi rör kroppen långsamt i 2 minuter så övertygar vi vår reptilhjärna att det är ok att sakta ner tempot, det är inget farligt vi behöver springa ifrån. Detta hjälper kroppen att landa i det lugna och stilla. Oftast yogar vi mjukt och långsamt, men vi kommer även långsamt öka yogaflödet. Syftet genom kursen är att hitta olika övningar för avslappning och inre lugn – ibland genom stillhet, ibland genom anspänning följt av avspänning.

Vi gör andningsövningar/meditationer för att fördjupa avspänningen, för att bli bättre på att lyssna inåt, för att öka vår koncentration och för att öka vår medkänsla. Meditationerna kommer genomgående att vara lugnande och generellt gör vi meditationer på ca 11 minuter.

Att träna Kundaliniyoga hjälper oss att andas med hela lungorna, att acceptera nuläget, att känna igen våra kroppssignaler och behandla dessa med respekt.

Det finns yogamattor och filtar att låna.
Vi yogar barfota i mjuka kläder.

Välkommen!

Tid: Måndagar, kl 19:15-20:30, 23 okt-11 dec, ej 30/10, 20/11 (6 ggr)
Plats: Götaforsliden 15, Mölndal, Lilla Götafors (ext länk)
Investering, hel kurs: 945 kr per person. När du betalar via Bankgiro 843-5190 eller Swish 123 653 84 41 så anger du ditt namn och vilken kurs du anmält dig till. Du kan även betala via Friskvårdskuponger eller ActiWay. Mottagare Medveten Yoga Väst.
Prova-på-, och drop-in-priserhttps://medvetenyoga.se/priser/
Lärare: Anna Malcus

mf-logoactiway-logaMedveten Yoga tar emot betalning via minFriskvård (tidigare Friskvårdskuponger) och ActiWay för de kurser som drivs i egen regi.

<- Tillbaka till alla kurser

Med reservation för ändringar.

DSCF1182_liten